A béke megteremtése a sikeres üzlethez

Mióta szabadúszóként dolgozom, elkerülhetetlen, hogy időnként üzleti randevúkon vegyek részt vagy egyenesen én szervezzem őket. Ezekre az alkalmakra mindig nagyon fel kell készülnöm, mert elég lámpalázas vagyok, és, ha nincs minden megszervezve a fejemben, illetve a környezetemben, akkor könnyen kizökkenek, abból, amit eredetileg szeretnék átbeszélni.

Az első pár ilyen munkamegbeszélés után összeírtam, hogy mikre kell figyelnem, ha én szervezem meg az adott alkalmat.

Nem hiszem, hogy bárkit nagyon meglepek azzal, hogy ilyenkor egy nyugodt, békés, tiszta helyre van szükségem. Ehhez nekem erősen hozzátartozik, hogy kellemes illat vegyen körbe. Tapasztalatom szerint pedig a legjobb illatot a kézműves gyertyákkal lehet elérni.

Nagyon kedvelem a kézműves vásárokat, visszajáró vendég vagyok több ilyen budapesti rendezvényen is, így széles palettán mozog, hogy melyik készítőktől vásároltam már ilyen gyertyákat.

Viszont miután engem is erősen vonzanak ezek kreatív, kézműves tevékenységek, ráadásul szeretem, ha valamit házilag el tudok készíteni, így csak utánaolvastam ennek a dolognak. Azután pedig, hogy utánaolvastam, nyilván kerestem egy webshopot, hogy megnézzem az alapanyagokat, amikről addig tájékozódtam. A Pipere Porta honlapjára esett a választásom, mivel nagyon sokszínű a termékpalettájuk. Az alapterv illatos gyertya készítés házilag volt, így ehhez is szereztem információkat és ennek az alapanyagait kezdtem el felkutatni.

illatos gyertya készítés házilag

Eleinte sikerült is a témánál maradnom, így az illatos gyertya készítés házilag ötlet alapján meg is néztem az ehhez tartozó fül alatt található termékeket. Aztán szokásomhoz híven elkalandoztam a többi, számomra nagyon izgalmas termék között is.

Hiszen a Pipere Porta oldalán találunk alapanyagot szappanfőzéshez, krém készítéshez, fürdőbomba gyártáshoz. Szerintem érthető, hogy elkalandoztam kicsit az illatos gyertya készítéstől házilag, hiszen annyi minden mást is lehet csinálni házilag. Természetesen én ezek közül mindent szerettem volna adott pillanatban készíteni, lehetőség szerint egyszerre.

Szerencsére ilyenkor a férjem vissza szokott húzni a valóságba és emlékeztet rá, hogy a gyertyakészítés érdekelt az üzleti megbeszélések miatt. Ilyenkor nagyjából visszatérek két lábbal a valóságba és újra az alaptervre koncentrálok. Így volt ez most is, így visszatértem a Pipere Porta oldalán az illatos házilag készült gyertyák témájához.

Arra jutottam, hogy minden elismerésem megint csak a kézműves gyertyák készítőinek, hiszen annyira színes ez a paletta és már olyan csodákat készítenek manapság. A vásárokban mindig csak állok és csodálom a különböző, habos-babos, illatos csodákat. Meg persze általában meg is veszem őket. De tényleg nagyon jó hasznát veszem, amikor egy-egy fontos megbeszélésen teljes békét szeretnék létrehozni, hogy nyugodtan tudjak leülni az érkező ügyféllel átbeszélni a fontos dolgokat.

Szerintem sikerült nagyjából leírnom a rajongásomat a házilag készített illatos gyertyák irányába, illetve minden más házilag készült illatos dolog irányába is. Bár jelenleg bokros teendőim mellett nem reális, hogy gyertyát is készítsek, de miután átnéztem a Pipere Porta oldalát, biztos vagyok benne, hogy hamarosan a vásárlóik között köszönthetnek.

Ezek az alkotások ráadásul remek ajándékötletek is. Nagyon szeretem, amikor a szeretteimet olyan dologgal tudom meglepni, amivel dolgoztam és az ő saját ízlésük szerint készítettem. Egy évben már megleptem a családomat különböző, házi krémekkel és szappanokkal. Nem kizárt, hogy idén az illatos házilag készített gyertyáké lesz a főszerep.