A BT alapítás üzleti kapcsolatok nélkül is gyerekjáték lehet

Vannak olyan területek persze az életben, ahol egyáltalán nem mindegy, hogy kiket ismerünk az adott szférán belül, milyen kapcsolataink vannak és kikkel vesszük körül magunkat. Nyilvánvaló, hogy ezekben a helyzetekben az nagy előnyhöz juttathat bennünket, hogyha megvan a megfelelő kapcsolatunk és valakin keresztül be tudunk kerülni a szükséges körökbe. Azonban szerencsére vannak olyan területek is az üzleti életben, ahol ilyen jellegű kapcsolati rendszer nélkül is tudunk boldogulni – persze nyilvánvaló módon valamekkora összeg ellenében. Mire is gondolok? Hát, mondjuk próbálkoztatok már a cégalapítással? Nagyon egyszerűnek tűnhet, hiszen már csak egy egyéni vállalkozói kiváltásához is elég egy ügyfélkapu meg némi türelem, de itt azért még mindig összetettebb dologról van szó, amihez elkél a segítség egy laikus vagy kevéssé témában jártas személy számára.

bt. alapítás például nagyon egyszerűen hangozhat, azonban nagyon sok olyan kísérődokumentum, persze ügyvédi ellenjegyzés és miegymás szükséges hozzá, amiért érdemes szakértők segítségét igénybe venni az ügyben. A TopCégalapításnál maximálisan körültekintő módon tudnak a vállalkozók segítségére lenni, ráadásul garantáltan jó áron, jó lehetőségekkel. Őket a topcegalapitas.eu cím alatt találtam meg, mikor a bt. alapításáról kerestem információt.

Nekik háromféle csomagjuk van, amik közül választhat az érdeklődő. Az első és talán legegyszerűbb csomagban amelyben kizárólag a cég alapításában kérünk segítséget. Ebben az esetben az ügyvéd díját kell megfizetni, amely 17 900 Ft + ÁFA. Ezért az összegért cserébe az alábbi lehetőségeket kapjuk:

 • ingyenes bt. alapítás
 • székhelyhez tartozó tulajdoni lap
 • aláírásminták
 • cégbíróság előtti jogi képviselet
 • egyszeri, egy órás konzultáció, személyes egyeztetés
 • saját székhely (ügyfél hozza)
 • cégbírósági bejegyzésről való e-mailes értesítés.

Hogyha valamiért nincs lehetőség saját székhely feltüntetésére, akkor a TopCégalapítás abban is segít, hogy székhelyet biztosítson a bérlő számára. Ezt két kivitelben történhet: hogyha Budapesten van ez a biztosított székhely, akkor az előzőek mellett az alábbi lehetőségeket kapja meg a vállalkozó:

 • budapesti székhely
 • 6+1 ajándék hónapos székhelyszolgáltatás
 • cégtábla kihelyezése
 • levelek fogadása és digitalizálása, szkennelése és továbbítása
 • levelek küldése, postázása
 • tárgyaló helyiség biztosítása
 • székhelykezelés.

Ezért összesen 29 900 Ft + ÁFÁ-t szükséges letenni az asztalra, hogyha valakinek ilyen segítségre volna szüksége. Végül, de nem utolsó sorban pedig a harmadik csomagban szintén igényelhető a székhelyszolgáltatás, csupán annyi a különbség az előző opcióhoz képest, hogy nem budapesti lesz a székhely, hanem újlengyeli és nem 29 900, hanem 39 900 Ft + ÁFA a szolgáltatás díja. Ez azért van, mert ez egy olyan székhely, amely mentes az iparűzési adó fizetésének kötelezettségétől.

Tehát hogyha bt. alapításán törném a fejem, akkor nagyon nem lenne több kérdésem, hiszen itt gyakorlatilag minden fontosabb információt a rendelkezésemre bocsátottak már az internetes felületen, teljesen ingyen. Ez már önmagában nagyon tetszik, hogy egyértelműen és transzparensen látható, hogy milyen összegért cserébe milyen szolgáltatást lehet igényelni és persze várni. Mindemellett arról is sok szó esik az oldalon, hogy ezeken kívül milyen fontos teendők lehetnek még a cégalapítással kapcsolatban. Különösen fontos épp ezért kiemelném az előzményeket: amikor kulcsszerepe van annak, hogy jól átgondolja a vállalkozni vágyók csoportja, hogy mégis milyen társulásban kíván belefogni az üzleti tevékenységébe. Ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy bt-t alapítanak, vagy kft-t, hiszen a más indító terhek (pl. kezdőtőke) mellett más felelősségi körök is vonatkoznak egyikre és másikra, valamint más adóterhek kerülhetnek előtérbe a bevétel összegétől függően, éppen ezért minden ilyen jellegű tevékenységet egy hosszas megfontolásnak érdemes megelőzni.