A stratégiai megbeszéléstől a cipővásárlásig

Úgy éreztem, hogy az elmúlt időszakban sokkal nehezebbé vált számomra az új ügyfelek felkutatása, így segítséget kértem egy szakértőtől, aki ügyfélszerzéssel foglalkozik. Edinával a találkozás számomra nagyon lenyűgöző volt. Az ügyfélszerzés alapjaitól kezdve a konverziós tölcsér szintekig, mindent részletesen elmondott, végigmentünk az ügyfélszerzés fázisokon, hogy hogyan lehet leadeket szerezni, és a leadekből hogyan lehet vásárlót generálni, illetve, hogy a vásárlókat hogyan lehet promoterekké konvertálni. Ez egy nagyon összetett folyamat, már az első megbeszélésen láttam, hogy mik azok a pontok, amiket én nem vettem figyelembe. Összességében elmondhatom, hogy nagyon nagy segítség volt számomra ez a megbeszélés, és izgatottan várom az újabb találkozást, valamint az egész együttműködést.

mayo chix cipő

Ezen a megbeszélésen láttam meg Edinán egy fantasztikus cipőt, így a meeting végén óvatosan felvezettem, hogy milyen jól néz ki a lábbelije, és hogy szeretném megtudni, hogy honnan szerezte ezt a remek cipőt. Ekkor mesélt nekem a Cipőmarketről, ami egy régóta működő webáruház. A cég már nagyon régóta foglalkozik cipők, csizmák, szandálok, papucsok, online forgalmazásával. Edina lelkesen mesélte, hogy mindig nagy és széles kínálattal találkozik ezen az oldalon. Úgy fogalmazott, hogy szerinte itt található meg az online piactérben a legszélesebb kínálat, ha a cipőről, csizmáról, szandálról, papucsról van szó, de még a táska kínálatukra is igaz. Nagyon sok márkás termék megtalálható itt, oyan nagy cipőmárkáktól forgalmaznak cipőket, mint a Nike, Tamaris, Benetton, Mayo Chix, Adidas, Bugatti, Leon.

Edinán, mint kiderült, egy mayo chix cipő volt, amin nagyon meglepődtem, nem tudtam arról, hogy a Mayo Chixnek vannak cipői is. Nagyon rég vásároltam mayo chix üzletben, akkor én csak ruhákkal találkoztam, de most megtudtam azt is, hogy cipőt is készítenek, és hogy ettől a márkától is nagyon széles választék található meg ezen a weboldalon.

Edina mesélte, hogy most, hogy itt van a jó idő még több papucs, szandál, saru található a női cipő kínálatban. Ami nagyon lenyűgözi őt az a különféle kínálat, a különféle stílusok, így mindenki megtalálhatja azt a darabot, ami a személyiségéhez a leginkább illeszkedik. Azt is mesélte, hogy érdemes gyakran fellátogatni az oldalra, hiszen akár hétről hétre új cipők kerülnek be a kínálatba, a klasszikustól kezdve egészen az extrémebb megjelenésű cipőkig, de természetesen a sportos és kényelmes kínálat is bőséges.

Így kiderült az is, hogy nem csak darabszámban lenyűgöző az oldalnak a kínálata, hanem a modellek megjelenése tekintetében is, hiszen a különböző anyagoktól kezdve a különféle mintázatokig minden típusú cipő megtalálható a virágostól kezdve a színesig, a különleges fazonokon át valóban rengeteg lehetőség van.

A kínálatban lévő cipők nagyon kényelmesek. Edina mesélte, hogy eddig bármilyen cipőt vásárolt, mindig puha lábággyal ellátott cipővel találkozott, ami egész napos kényelmes viseletet nyújtott a lábának.

Edina át is küldte nekem a linket, ahol ő a Mayo Chix cipőt vásárolta. Itt úgy láttam, hogy a cipő kínálat az nagyon hasonlít a mayo chix márka ruházatának a megoldásaihoz. Nagyon hasonló a stílus, a megjelenés, a fazon, a használt színek, ezek alapján azt gondolom, hogy elsősorban szerintem ezt a fiatalabb vásárlóknak készítik.

Én már úgyis úgy voltam vele, hogy ideje felkészülnöm a tavaszra és fel kellene frissítenem a tavaszi stílusú cipőkkel a tárházamat. Nagyon megörültem annak, hogy az oldalon találtam szín szerinti szűrőt, így nem kellett a teljes kínálatot átnéznem. Az az igazság, hogy én jobban szeretem az ilyen sötétebb árnyalatokat, így teljesen felesleges lett volna a fehér, arany, vagy egyéb világosabb színű cipőket kilistázni.

Ahogy nézelődtem az oldalon felfedeztem azt, hogy nem csak cipők találhatók meg itt, hanem láttam pénztárcát, övet, illetve táskát is. És nem csak a női kínálat széleskörű, hanem a férfiaknak is van egy külön menüpontjuk, valamint a gyerekeknek is lehet itt cipőt, papucsot, bakancsot, szandált, vagy akár csizmát is vásárolni. Ezen kívül pedig a táska menüpontban is vegyesen található női és férfi darab is.

A márka menüben pedig konkrét márkákat lehet kilistázni, de ezeket egyébként a bal oldali szűrőből is ki lehet választani. Én most rámentem Edina, miattam a mayo chix márkára, így inkább ott nézelődtem elsősorban, de azért a többi menüpontba is bepillantottam.

A mérettáblázat menüpontból kiderült számomra az, hogy előfordulhat, hogy két különböző márkájú cipő esetén más-más méretű cipőre van szükségem. Ezen az aloldalon feltüntetik a gyártó által hivatalosan megjelölt belső talphosszt, amit tájékoztató jelleggel osztanak meg ezen a lapon. Ez a belső talphossz fazononként változhat, de iránymutatásnak teljesen jó tud lenni ez a táblázat. A legtöbb márkának megtalálható itt egy külön táblázat, illetve külön a férfiakra, nőkre és gyerekekre vonatkozólag is. Például az Adidas márkából is található egy Adidas férfi, egy Adidas gyerek és egy Adidas női táblázat. A márkák pedig abc-sorrendben vannak feltüntetve, így viszonylag gyorsan meg lehet találni azt a márkát, aminek a méreteire vagyunk kíváncsiak.

Edina mesélte, hogyha valamilyen oknál fogva nem sikerülne az oldalon keresztül leadni a rendelést, akkor a rendelés leadását e-mailben is le lehet bonyolítani. Ehhez nincs másra szükség, mint megadni a saját adatainkat, mint a név, e-mail cím és telefonszám, valamint a számlázási címet és a szállítási címet is külön, hogyha ezek különbözőek, illetve a termék nevét, cégszámát, valamint a méretét, és persze, hogyha van valamilyen megjegyzés, akkor azt is. De azt is kiemelte, hogy mióta ezt a webáruházat, használja, ilyen probléma nem volt még, neki mindig sikerült az oldalon keresztül leadni a rendelést. Soha nem merült fel semmilyen technikai probléma, ami számomra nagyon pozitív volt.

A kiszállítási díj is nagyon kedvező, egységes díjazás van, ami azt jelenti, hogy a házhoz szállítás minden esetben ezer forintba kerül.

Kíváncsi voltam arra, hogy mi van akkor, ha még sem sikerül a jó méretet kiválasztani. Amennyiben a cipőnek a mérete valamiért mégsem felel meg, akkor azt ki lehet cserélni. Edinának ezzel kapcsolatban volt is egy esete, amikor elnézte és egy számmal kisebb cipőt vásárolt, mint amire szüksége lett volna. Ekkor felkereste az ügyfélszolgálatot, ahol megtudta azt, hogy bármilyen készleten lévő cipőre kicserélik neki a terméket, hogyha van olyan méret, amire szüksége van. De természetesen arra is lehetősége lett volna, hogy magát a vételárat visszaigényelje, de az ő esetében szerencsére volt olyan cipő, amit szeretett volna a saját méretében megkapni, így ő a cserét választotta. Az ügyfélszolgálatról azt mesélte, hogy nagyon segítőkészek, és gyorsak voltak.

A csere kapcsán nem volt semmi más teendője, mint lefotózni a terméket, amit vissza szeretett volna küldeni, majd pedig miután a cég megbizonyosodott arról, hogy a termék jó állapotban van, kiküldték a futásszolgálatot, a futár pedig hozta az új cipőt, és a futárnak kellett átadnia a nem megfelelő méretű cipőt is. Ennyi volt az egész. Akkor lett volna további teendője, hogyha a másik kiválasztott cipő drágább lett volna, mert ilyenkor az árbeli különbözetet a futárnak kell megfizetni.

Az online megrendelt termékek esetén nem csak futárszolgálatos átvételre van lehetőség, személyes átvételi pontjuk is van Vácon, Esztergomban, Szombathelyen és Győrben. Ezeket a kosár oldalon, a szállítási módoknál láttam.

A nagy nézelődésben végül nem csak egy mayo chix cipő került be a kosaramba, hanem egy övet és egy táskát is sikerült választanom. Azt kell mondanom, hogy az oldalnak az egyetlen veszélye, hogy nehéz megállni, hogy csak egyetlen egy terméket vásároljon az ember. Ráadásul most épp szuper akciók voltak az oldalon, amiket nem lehetett kihagyni.