A zöldséges kertünk is lehet jó üzletépítési lehetőség

Elképesztő, hogy az emberi kapcsolatok még egy olyan hideg és számító világban is elengedhetetlenek, mint az üzleti élet. Azt gondolnánk, hogy például egy állásinterjú csak arról szól, hogy ki mennyire jó és mennyire illik a korábbi tapasztalataihoz a jelenlegi munka. Ez azonban egyáltalán nem így van, legalábbis nekem ez volt az élményem, mikor állást kerestem.

Az emberek számára nem létezik nagyobb meggyőző erő, mint mikor egy másik, számukra is ismerős ember, akiben bíznak, azt mondja, hogy őt érdemes felvenni. Ennyi az egész. Eltöltöttem hónapokat azzal, hogy leadtam az önéletrajzomat mindenhova, mégis, akkor történt igazi változás, mikor egy haverom beajánlott. Ez a rendszer egyébként nem feltétlenül rossz, hiszen, ha az embernek sok barátja van, akkor sok lehetősége is. Ez azonban sajnos nem mindenkinek adott, úgyhogy néha magunknak kell megtalálnunk az utat.

Én egy picit így voltam az új hobbimmal, a zöldségtermesztéssel. Apukámnak már hosszú ideje van kertje és, mikor előálltam az ötletemmel, ő rögtön a Gazdabolt nevű oldalt ajánlotta, vetőmag vásárlás kapcsán. Hihetetlen, hogy eltelik pár év és milyen netes tudásra tett szert apám. Főleg ezt éreztem, mikor felléptem a Gazdabolt oldalára és megláttam, hogy micsoda választékkal rendelkezik.

Azért is volt ez annyira döbbenet, mert nem gondoltam volna, hogy apa ilyen minőségi és modern oldalakat használ, olyan hagyományos dolgok elvégzésére, mint a vetőmag vásárlás. Mégis azonban így volt és örömmel néztem végig a Gazdabolt kezdőlapján található, ömlesztett terméklistán. Itt szinte mindent be lehet szerezni, ami a kertünkkel kapcsolatban csak kellhet. Ráadásul mindezt úgy, hogy nem fognak idegesítő reklámok zargatni közben. Ritkán talál az ember manapság olyan oldalt, ahol nem minden csak a profitról szól, hanem a szolgáltatásra is nagy hangsúlyt fektetnek. A Gazdabolt pedig pont ez a különleges kivétel volt.

De mégiscsak a vetőmag vásárlás kapcsán jöttem fel ide, úgyhogy nézzük meg, mit tudnak kínálni nekünk ebben a témában. Az ár és a választék egyaránt nagyon meggyőző. Gondolj egy zöldségre és azonnal meg fogod találni. Ez azonban nem minden. Biztos vagyok benne, hogy már sokszor szenvedtetek hagyományos boltokban azzal, hogy éppen nem találtátok azt, hogy milyen kiszerelésben és mennyiért van az adott termék. Itt ettől egyáltalán nem kell tartani. Ha rákattintunk a vetőmag képére, el is kezdhetünk tájékozódni arról, hogy milyen jellemzői vannak a kiválasztott zöldségnek.

Utóbbi volt nekem a legnagyobb érv a Gazdabolt mellett. Mivel kezdő vagyok még a témában, ezért minden információ hasznos volt számomra. Ráadásul úgy, hogy mindezt az otthonom kényelméből tudtam elvégezni! Szerintem egy egész délutánt eltöltöttem a válogatással, nem azért, mert az oldal olyan rosszul lett volna kialakítva, hanem mert tényleg öröm volt a leírásokat olvasni. Elképzeltem, hogy majd kijövök reggelente a házból és le fogom szedni a saját paprikáimat.

A Gazdabolt ezt az álmot valósággá változtatta. A rendelés is nagyon egyszerű volt. Ha bármi kérdés felmerült volna bennem, akkor egy nagyon modern megoldást használva, közvetlenül tudtam beszélni velük az oldalon. A Gazdabolt oldalán tényleg azt érzi az ember, hogy egy másik, barátságos termelővel van dolga. Ez az emberközpontúság pedig nagyon sokszor hiányzik az internet világából. Ezért mindenkinek ajánlom a Gazdaboltot, nem csak vetőmag vásárlás kapcsán, hanem bármilyen kerti témában.