Az üzleti portré a siker titka is lehet

Vannak olyan dolgok, amik tényleg segítenek elérni egy üzletember sikerét. A kitartás és az elhivatottság a legfontosabbak ezek közül, de azért nem árt néhány ismeretséget szerezni. Ugyanakkor fontos az is, hogy jó embereket vonzz magad köré. Nem is olyan régen egy találkozón voltam, ahol megismerhettem több nagyszerű üzletembert is, és beszélgettünk a céljainkról, illetve arról, hogy éppen mit találunk nehéznek a munkánk során. Én még kezdőnek számítok, hiszen csak egy pár hónapja nyitottam meg a cégemet. Éppen ezért örömmel hallgattam meg a többiek javaslatait arról, hogy hogyan lehetünk még sikeresebbek. Az egyikőjük megemlítette az üzleti portré fotózás fontosságát. Szerinte nagyon sokat számít az, ha az emberek látnak egy képet az oldaladon, amiről rögtön tudnak egy pozitív véleményt formálni. Egy fotóst is ajánlott, aki az ő képeit is készítette. Elküldte az oldalát, a szoboszlaikriszti.hu-t, amit hazaérve rögtön meg is néztem, és elhatároztam, hogy foglalok egy időpontot üzleti portré fotózásra.

Igazából nem tudtam, hogy mit várjak ettől, mire kell számítanom. Kriszti viszont minden kérdésemre választ adott. Először egy hívás során beszélnem kellett magamról és a munkám céljairól. Egy fotósnak fontos az, hogy ismerje a modellje személyiségét, így a legtöbbet tudja kihozni majd a képekből. Én is örültem, hogy megismerhettem a művészt, akivel együtt fogunk dolgozni. Az első benyomás fantasztikus volt, olyan érzésem volt végig, mintha egy régi barátommal beszélgetnék. Közben árajánlatot is kértem, ami teljesen korrekt volt. Aztán megbeszéltünk egy időpontot, ami mindkettőnknek megfelelt. Kriszti egy kicsit elfoglalt mostanâban, de volt olyan kedves, hogy bevállalt még engem is erre a hónapra. Elmondta azt is, hogy milyen tárgyakat kell majd a fotózásra vinnem, illetve, hogy milyen ruhában menjek. Természetesen professzionálisan kell megjelenni, és a munkâmhoz kapcsolódó tárgyat magammal vinni, ami az én esetemben egy laptop volt. A ruháimat szépen kivasaltam, a frizurámat pedig a kedvenc fodrászom kezébe adtam. Már ráfért erre is egy kis frissítés. A szalonból szinte új emberként távoztam, és egy gyors zuhany után el is indultam a műterembe, ahol a fotózás történt.

A munka mindössze 1-2 órát vett igénybe, de nagyon élveztem minden pillanatát. Kriszti gondoskodott róla, hogy átjöjjön a személyiségem, illetve az üzenetem az oldalam látogatói felé. Az üzleti portré fotózás egy kellemes délutánt is jelenthet, ha jó fotóssal van dolgod, nálam pedig így történt. A stúdióban egy minimalista hátteret állított fel, egyszerű, fekete színben. Úgy gondoltam, hogy ez túl sötét lesz, nem fog jól mutatni, de nem szóltam semmit, próbáltam megbízni a tapasztalt művészben. Még jó, hogy így tettem, ugyanis fantasztikus munkát végzett. Pont olyanok lettek a képek, mint amilyenre számítottam. Most már csak ki kell választanom, melyik menjen az oldalam címlapjára, ebben pedig a párom fog segíteni majd.

Ha te is egy profi, de mégis egyedi hangulatú üzleti fotóra vágysz, akkor látogasd meg Kriszti oldalát! Hidd el, benne nem fogsz csalódni!