Egy meeting után a legjobb érzés hazamenni a meleg otthonomba

Az üzleti életben nagyon fontos a kapcsolatépítés. A networkölés állandó eleme a munkának, hiszen a kapcsolati háló a legértékesebb dolog egy ember számára. A kapcsolatépítés történhet személyesen vagy online. Új emberekkel találkozhat konferenciákon, kongresszusokon, kiállításokon vagy akár a közösségi médián keresztül is. A hálózatukat építő emberek gyakran csatlakoznak egy szakmai szövetséghez, amely segít nekik hasonló érdeklődési körrel és célokkal rendelkezőket találni. De mi lehet a networkölés legjobb módja? Szerintem elég az, ha bemutatkozol, és kérdéseket teszel fel a másik személy vállalkozásáról. A hálózatépítés segít abban, hogy többet tudjunk meg arról, hogy más vállalatok mivel foglalkoznak, és hogyan működtetik a vállalkozásukat. Segít továbbá új üzleti lehetőségeket találni, és jobban kapcsolódhatunk akár szakmailag is a területünkön fontos emberekhez – egy jövőbeli együttműködés képe pedig mindig pozitív kicsengésű. A hálózatépítés nem csak arról szól, hogy valamit kapj belőle, arról is, hogy visszaadj másoknak, akiknek egy nap szükségük lehet a segítségedre. Ha képes vagy valami értékeset adni valaki másnak, az jó érzéssel tölti el őket – ami valószínűbbé teszi, hogy jó véleménnyel lesznek rólad, amikor hallanak az álláslehetőségekről vagy más lehetőségekről, amelyek a cégüknél vagy szervezetüknél elérhetőek lehetnek.

De bármennyire is szeretem a munkámat, nincs annál jobb érzés, amikor a nap végén leheveredhetek a kanapéra, az elektromos kandalló mellé, és csak szusszanok egy kicsit, végre. Nem is gondoltam korábban elektromos fűtésre, aztán egyik nap a fiam mesélt az egyik weboldalról, amin ilyen dolgokról szokott olvasni, és engem is nagyon elkezdett érdekelni az egész. Miért is ne érdekelt volna? Hiszen fontos számomra a fenntarthatóság, és az, hogy majd ha unokáim lesznek, minél jobb állapotban tudjam nekik átadni a bolygót. A fosszilis tüzelőanyagok nem épp ebbe az irányba lökik Földünk állapotát, ahogyan az is ijesztő, mennyi energiát használ fel egy háztartás. Akkor már nem lenne jobb megújuló energiaforrásokat használni? Lám-lám, az elektromos fűtésre mégse gondoltam. Aztán amikor ellátogattam én is végre a futesrendszerek.hu oldalra, akkor kezdett el összeállni a kép. Akkor és ott mintha megvilágosodtam volna: szeretném a lehető leginkább környezetbarát módon felújítani a családi házat. A napelem már korábban is a gondolataimban volt, és akkor jöttem rá arra, hogy a hőszivattyú és az elektromos fűtésrendszer is kiváló megoldás lehet. Ezekben az előbb említett weboldal csak megerősített – minél tovább olvastam, annál inkább azt gondoltam, hogy ez a nekem való megoldás. A hőszivattyúkról ugyan nem sokat tudtam korábban, de itt megtanultam azt is, hogy a víz víz hőszivattyúk csak egy típust jelentenek a sokból, de nem ez a leggyakoribb előfordulása a hőszivattyúnak. Persze nem azt mondom, hogy a víz víz hőszivattyúk rosszak, sőt, egy olyat is bármikor elfogadnék, de én inkább a levegő víz hőszivattyú mellett döntöttem. Ti tudtátok, hogy a légkondi az tulajdonképpen egy levegő levegő hőszivattyú berendezés? Be kell valljam, hogy nekem ez is teljesen új infó volt. A már említett víz víz hőszivattyúk pedig fúrt kutakból merítik a hőenergiát a talajvízből.

víz víz hőszivattyúk

Van még egy fő menüpontja az oldalnak, amit nem említettem, ez pedig nem más, mint az infrafűtés. Az infrafűtés teljesen más hőérzetet ad, mint a hagyományos, meleget biztosító módszerek, ugyanis nem pusztán a levegőt, hanem a tárgyakat és az élőlényeket is melegíti. Mivel ez azt is jelenti, hogy a levegőt nem keringeti a rendszer, ezért ez a fűtési mód allergiások számára is kiváló megoldás lehet. Az infrafűtés technológiájával kialakítható például padlófűtés, fali- vagy mennyezeti fűtés is, vagy használhatjuk magukat az infrapaneleket vagy hősugárzókat. Jól kihasználható módszerről van tehát szó, ezt sem érdemes elvetni.

A weboldalon belül egy árajánlatkérő űrlap is helyet kapott, így aki már érdeklődne is konkrét ajánlat és személyre szabott lehetőségek iránt, annak ott a kiváló lehetőség, hogy kapcsolatba lépjen a területi illetékes kivitelezővel. Én mondom, nem fogjátok megbánni – imádom a modern, mindig meleg otthonom!