Elbűvölt a fürdőszobai csempe az irodában

Amikor a business coach csatába indul

Business coachként dolgozom, és egy nagyon fontos megbeszélésre voltam hivatalos az ügyfélhez. Az ügyfél új partnerünk, ezért szerettem volna a legjobb benyomást tenni rá. Azért kerestek meg bennünket, hogy egyénre szabott stratégiai tervet alakítsunk ki a számukra, a tervezet első körös megvitatásra kerítettünk sort aznap. Nagyon szeretem a munkám, hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek. Általában magabiztosan állok a feladatok elé, az ügyfelekkel való tárgyalást pedig kifejezetten élvezem. Már a saját kis külön rutinomat is kialakítottam a tárgyalásokhoz. Talán furcsán hangzik elsőre, de kicsit olyan érzés, mintha csatába készülnék. A legjobb formámat akarom hozni, hogy száz százalékos teljesítményt tudjak nyújtani a tárgyalás során. Meg akarom nyerni az ügyfelet magunknak. Persze mindez nem mehet az empátia, a kommunikáció, a nyitottság és a közös munka rovására. Mégis, jó érzés, amikor elönt ez a fajta adrenalin a tárgyalások előtt.

Hirtelen elfogott a bizonytalanság

A már említett ügyféllel való találkozás előtt is a szokásos rutinomnak megfelelően cselekedtem. Elővettem a legszebb, tökéletesre vasalt blúzomat és a kedvenc, mélykék színű blézeremet. Szeretem ezt a színt, megnyugtat, de közben határozottságot sugároz. Szépen kifésültem és feltűztem hajam. Kisminkeltem magam, enyhe pirosító, lehelet finom rúzs, diszkrét parfüm. Mégis, amikor elkészültem, valahogy nem éreztem a szokásos magabiztosságot magamban a művelet végén. Meglepett és kicsit meg is riasztott a gondolat, mert nem jöttem rá, miből fakad ez az érzés. Vajon miért inogtam meg? Mitől félek valójában? De idő volt, el kellett indulnom. Így hát felkaptam a táskát, benne a laptoppal (gyorsan még csekkoltam előtte, hogy rajta van-e a prezentációm), aztán kocsiba pattantam és elindultam. Mindig egy kicsit korábban szoktam indulni, mert sosem tudhatom, mekkora lesz a forgalom. Szerencsére teljesen jól teljesíthető volt a táv. Viszonylag gyorsan találtam parkolóhelyet is, és egy tíz perccel hamarabb értem oda a tárgyalás helyszínére.

Sosem láttam még ilyen gyönyörű fürdőszobát

Egy gyönyörű, modern iroda épületben találkoztunk. Mivel még volt egy kis időm, úgy döntöttem, kihasználom az alkalmat, és vetek egy utolsó pillantást magamra a tükörben. Így hát udvariasan megkérdeztem a recepciós hölgyet, merre találom a mosdót, és pár percre elvonultam a fürdőszobába. Amikor azonban kinyitottam az ajtót, szemem-szám tátva maradt a csodálkozástól! A fürdőszobai csempe ragyogott a tisztaságtól és a harmóniától! Gyönyörű fehér csempék domináltak, rajtuk apróbb mozaik csempék, amelyek ugyanabban a mélykék színben pompáztak, mint a blézerem, és ami mindig annyira megnyugtat. Otthon utána olvastam a fürdőszobai csempéknek, és igazolást nyertem azzal kapcsolatban, mennyit számít a szín és a harmónia. Van pár ismerősöm, aki nagyon otthonosan mozog home dekor témakörben. Közülük többen talán kicsit megszállottak is, és legszívesebben fél évente átalakítanák az otthonukat az ideális divatnak megfelelően. Pedig szerintem ez teljesen felesleges.

Sikerrel zárult a napom

Ebben az iroda épületben is elsősorban az kapott meg, hogy időtálló a dizájn. Tökéletes harmóniában voltak a fürdőszobai csempe színei. Jó, a mozaikok függőleges felrakása miatt valamivel modernebb hatást értek el a tervezők, ezt is meg kell hagyni. De bárhogy is legyen, rám is óriási hatással volt a dizájn és a színek. Ahogyan néztem magam a tükörben és magamba szívtam az energiáját annak a gyönyörű, mélykék fürdőszobai csempének, azt éreztem, hogy visszaszáll belém az önbizalmam. Megigazítottam a sminkemet, és megerősödve léptem ki a fürdőszobából. Az ügyfelet pedig széles mosollyal fogadtam. És szerencsére minden simán ment a tárgyalás során is. Nagyon örülök, hogy a kezdeti nehézségek ellenére ilyen jól tudtam zárni a napot!