Elhárítottuk a bajt az üzleti meetingen

Minden valamire való üzletember tudja, hogy az üzleti életben a vásárlók és a termék mellett az egyik legfontosabb sikerfaktor a kapcsolat. Nem hiába mondták nekünk az egyetemen, hogy most van itt az ideje kapcsolatokat építeni, hiszen egy olyan speciális szegmens potenciális partnerei ülnek mellettünk (értsd: diáktársaink), akikkel majd valamikor a jövőben fontos szövetségeket köthetünk majd. Nincs is jobb ismerkedési hely az egyetemnél, ott találkoztam egyébként életem szerelmével, a feleségemmel is.

Igaz volt a professzor állítása, nagyon sok diáktársammal találkoztam később állásinterjúkon, üzleti tárgyalásokon, konferenciákon, nem is csoda, hiszen közel azonos érdeklődési körünk van.

Egy konferencia alkalmával éppen új partnereket kerestem a cégemnek, amikor összefutottam egy csoporttársammal az egyetemről, emlékszem, a fizika szigorlatot az ő puskájának segítségével sikerült abszolválnom, így örökké hálás leszek neki.

Éppen belemelegedtünk az anekdotázásba, amikor csörgött a telefonom, a feleségem keresett, hogy nagy baj van, ázik az egész konyha, és ha jól látja, már a fürdőszoba is. Eléggé zaklatott volt a hangja, nem is csodálom, hiszen otthon volt két kisgyerekünk is, akiknek látszólag nagyon tetszett a katasztrófahelyzet és csúszkálósat játszottak a szennyvízben. Próbáltam a feleségemet nyugtatgatni, ő pedig követelte, hogy menjek haza és segítsek. Mondtam neki, hogy sajnos most nem lehetséges, hiszen egy konferencia kellős közepén vagyok, éppen fontos potenciális partnerekkel tárgyalok…

Meghallotta ezt a beszélgetést régi barátom, és miközben én a telefonon lógtam nejemmel, ő már rá is keresett a neten a duguláselhárítás árra, végigpörgette a legjobban ajánlott szakembereket Pest megyében, majd felém fordította a telefonját, hogy lássam, van gyors megoldás. Nyugtató hangon mondtam feleségemnek, hogy ne izguljon, van megoldás, csak mondja el nekem pontosan, hogy milyen tüneteket tapasztal.

Azt mondta, hogy a mosogatógép leállt és a mosogató tálcájába ömlik befelé a szennyvíz, emellett a fürdőszobában is jön fel a büdös lé a csatornából, ő dugulásra gyanakszik. Emlékezett, hogy gyermekeink valamelyik nap teletömték a wc-t papírral meg popsitörlővel, amiről köztudott, hogy nem bomlik le, mint a wc papír, de legalább hatalmas dugulást okoz.

duguláselhárítás ár

Ezen információk tudatában letettem a telefont, és tárcsáztam a duguláselhárító cég telefonszámát. Barátom közben nyugtatott, hogy ne izguljak, teljesen megérti ezt a kényelmetlen szituációt, velük is történt már ilyen, amikor éppen üzleti úton volt, de jó szakembereket könnyen lehet találni a net segítségével.

A telefonban elmondtam a diszpécsernek a duguláskatasztrófa történetét, mire biztosítottak engem, hogy azonnal mennek és felmérik a helyzetet, szerencsére szakembereknek minden eszközük megvan ahhoz, hogy a problémát azonnal orvosolni tudják. Ígéretük szerint 1 órán belül kiérkeznek majd a lakásomra, ahol rögtön meg fogják kezdeni a duguláselhárítást és megnyugtatják az asszonyomat.

Érdeklődtem telefonon a duguláselhárítás ár tekintetében, amire nem tudtak pontos összeget mondani, csak egy árintervallumot, ez nyilván attól is függ, hogy kell-e törni csempét vagy sem. Nagyon reméltem, hogy nem kell, mert akkor soha többé nem veszünk popsitörlőt a gyerekeknek, az hétszentség!

Feleségem hívott 2 óra múlva, hogy minden rendben van, maradjak nyugodtan a konferencián, a szakik mindent gondosan kitisztítottak, a problémát az okozta, amire gondoltunk. Az emberek nagyon kedvesek voltak, gyerekeinknek, akik végig nagyon érdeklődtek, elmondták, hogy miért nem szabad játszani a popsitörlőkkel, remélem ezt ők most megértették.

Ezek után már nyugodtan maradtam a vacsorára is, hol régi barátommal tovább sztorizgattunk, üzleti dolgokról is sikerült beszélnünk és a közös telefonos duguláselhárítós kalandunkat követően megbízási szerződést is kötöttünk a kettőnk cége között.