Hasznos üzleti kapcsolatok a budapesti diákmunka által

Hát, mondanom sem kell, a munka világában nem csak a tapasztalat és a szaktudás az, ami számít. Legalább ugyanennyire szükséges a megfelelő üzleti kapcsolatok kialakítása és ápolása is, amit viszont sehol sem tanítanak, és valljuk be, kapcsolatokat építeni nem is mindig könnyű, hiszen ez mindig egy két résztvevős folyamat.

Szerencsére én ebbe a folyamatba jóval előbb belecsöppentem, mint ahogyan tudomást szereztem volna a fontosságáról.
Egyrészt nem voltam olyan szerencsés, hogy az egyetemi tanulmányok alatt munka nélkül is vígan éljek, másrészt tisztában voltam vele, hogy a legkisebb tapasztalat is előnyt fog jelenteni, hogyha egyszer diplomával a kezemben akarok majd állást találni.

Az egyetem alatt bármilyen budapesti diákmunka lehetőségre lecsaptam volna, amiből normális pénzt tudok keresni, de szerencsére – néhány felsőbbéves barátom ajánlása után – a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalán kezdtem el nézelődni a különféle munkák után.

A TopiWorknél óriási szerencsém volt. Tudni kell róluk, hogy nem csak a szokásos diákmunkákat (gondolok itt a raktáros munkákra, diszpécseri állásokra és például hosstess munkákra) találhatjuk meg, hanem egészen szakmaspecifikus gyakorlati lehetőségeket is elcsíphetünk, ha szerencsénk van.

A TopiWork kínálatában országszinten találhatunk állásokat, de náluk is a budapesti diákmunka lehetőségek teszik ki a munkák legnagyobb részét.

Bár nem reménykedtem benne, az esélytelenek nyugalmával beadtam a jelentkezésem egy elég jó pénzt biztosító gyakornoki pozícióra.
Nagy meglepetésemre behívtak interjúra, ami után rögtön meg is kaptam az állást! A fellegekben voltam, ezt gondolom mondanom sem kell! Így utólag mondjuk nem lep meg a dolog, hiszen a TopiWorknél remek tippeket kaptam, amiket hasznosíthattam életem első, komoly állásinterjúja során. A többiek más iskolaszövetkezetek által érkeztek, gondolom ők nem kaptak ilyen jó felkészítést.

A TopiWork által megcsípett állást imádtam. Remek helyre közvetítettek – és az összes barátom is elégedett volt az innen szerzett munkájával -, a fizetés mindig pontosan érkezett, és persze, nem utolsó sorban nagyon hasznos üzleti kapcsolatokat építettem ki a diákmunkám során. Diákként még nem gondoltam volna, hogy ekkora szerepe van ezeknek az ismeretségeknek a munkaszerzésben, de mostanra már beláttam, hogy egy jó állás megszerzésében ennek óriási szerepe van, és akinek nem voltak hasonló ismeretségei, rengeteget küszködött, mire bekerült egy jó helyre friss diplomával.

Eleinte nem láttam az összefüggéseket, de most már, felnőtt fejjel látom, hogy ez a TopiWork hozzáállása miatt is valósult meg. Ez az iskolaszövetkezet nem csupán egy gyűjtő, ahol ömlesztve kell bogarásznunk a normális diákmunkák után, hanem itt egy válogatott listát tekinthetünk meg munkakeresőként, és nem nekünk kell átszűrni a lehetőségeket, hogy valóban megbízható-e a munkaadó.
Itt az egyetlen szűrő a mi preferenciánk. A megbízhatóság és biztos háttér nem kérdés a TopiWorknél, így tényleg csak az számít, hogy nekünk mi az, ami megfelelő és szimpatikus.

Ha bizonytalan vagy az ötlettel kapcsolatban, javaslom, hogy nézd meg Te magad a budapesti diákmunka opciókat a TopiWork weboldalán.
Az oldal könnyen kezelhető, modern, gyors, és telefonról is kiválóan használható. Mindemellett rengeteg hasznos infót találhatsz, ugyanis nem csak az adott állással kapcsolatos adat van fent az oldalon, hanem a GY.I.K. menüpontnál a leggyakoribb kérdésekre adott válaszukat is megtalálod. Én tipikusan olyan vagyok, aki nem szokta ezeket megnézni, de a TopiWorknél nekem is hasznomra vált ez az aloldal. Itt nem azokat a gagyi gyakran ismételt kérdéseket válaszolják meg, amire józan paraszti ésszel is rájöhetne az ember, hanem a valóban releváns dolgokat, melyek a munkakeresés során igenis felmerülnek minden kezdőben.
Továbbá, nekem nagyon szimpatikus volt ebben az iskolaszövetkezetben, hogy úgy éreztem (és később ezt meg is tapasztaltam), hogy nem árulnak semmilyen zsákbamacskát, nincsenek apróbetűk, teljesen nyílt lapokkal játszanak. Nálam ez az élet minden területén egy óriási pirospont.

Tudom, már százszor elmondtam, de továbbra is azt javaslom, hogyha az órarended engedi, akkor mindenképpen vállalj valamilyen diákmunkát az egyetemi évek alatt. Nem csak anyagilag leszel szabadabb, hanem olyan ismeretségekre tehetsz szert, amik nagyban megkönnyítik majd a karriered beindítását a diploma megszerzését követően.
Ja, és persze, ha budapesti diákmunkát keresel, akkor csakis a TopiWork, bennük nem fogsz csalódni!