Hogy mire nem jó egy üzleti konferencia

Munkám során rengeteget utazom és nagyon sok konferencián veszek részt évente. Ennek vannak előnyei is, hátrányai is, de még mindig élvezem. A külföldi útjaim során azt szeretem főleg, hogy sokszor van idő szétnézni az adott városban, megtekinteni a legfontosabb látványosságokat, egy kicsit kikapcsolódni a munka mellett. Pár héttel ezelőtt vettem részt a legutóbbi utamon. Egy rövid utazás volt, mert csupán 2 napot töltöttünk el külföldön. A konferencia nagyon érdekes volt, talán az egyik legérdekesebb és egyik legrövidebb az életem során. Az egyik legérdekesebb dolog számomra az ilyen események során, hogy lehetőség van új embereket megismerni. Szakmabelieket és kevésbé szakmabelieket, de nagyon szeretem bővíteni az ismeretségi körömet, hiszen ki tudja, hogy a jövőben ki tud majd segíteni, vagy ki az akinek én tudok majd segíteni. Főiskolás korom óra ezt sulykolják belém, hogy a networking nagyon fontos része az életnek. Azt hiszem ezzel nincsen probléma, az elmúlt évek során igen magas szintre emeltem a kapcsolatépítési képességeimet.

Ezen az ominózus konferencián történt, hogy elkezdtem beszélgetni egy honfitársammal. 99%-ban külföldiekkel szoktam kapcsolatot építeni ezeken az eseményeken, de most valahogy úgy alakult, hogy összefutottunk Péterrel. Viszonylag sokat beszélgettünk szakmai dolgokról, egy nagyon jó szakembert ismerhettem meg a maga területén. Persze ilyenkor személyes dolgokról is szoktunk beszélgetni. Kiderült, hogy Péter kétgyermekes apuka. Ekkor már szinte megvolt a közös téma, mert elárultam neki, hogy a feleségemmel a 6. hónapban járunk, 3 hónap múlva szülők leszünk. Megosztott velem pár tapasztalatot, majd elárultam neki, hogy most éppen nagy babakocsi vásárlásban vagyunk. Megkérdeztem, hogy mi tudna ajánlani. Mutatott egy pár fotót a sajátjukról, majd át is küldte a következő linket, ahonnan rendelték: https://www.babaverda.hu/inglesina-babakocsi. Péter szinte agyondícsérte ezt a típust, elmondta, hogy nekik nagyon bejött. Ezzel a típussal nemcsak egy egyszerű babakocsit veszel, hanem egy több darabból álló szettet, amit különböző módokon, különböző élethelyzetekben lehet praktikusan használni. Mondta, hogy ők nagyon sokat utaznak vidékre a szülőkhöz a gyerekekkel, és ilyenkor remek használatot tesz az autósülés. Könnyen ki- és beszerelhető és a baba még akár fekve is kényelmesen utazhat. Nagyon praktikus az is, hogy magának a babakocsinak a vázát is össze lehet csukni, tehát szinte bárhova magukkal tudják vinni. Számomra nagyon érdekes volt az úgynevezett Welcome Pad betét, mely egyben matrac is. A kisbabák fejlődésében és növekedésében nagy szerepet játszik a helyes testtartás. Ebben segít ez a betét és matrac. Bambuszrostból készült, mely ideális az újszülöttek érzékeny bőréhez. Nagyon jó a légáteresztő képessége, melyet 40 darab szellőzőnyílás biztosít. Ergonómialilag is tökéletes, ezáltal hozzájárul a baba helyes légzéséhez és a kényelmes testtartáshoz. Található benne egy állítható henger, melynek mindig a térd alatt kell lennie. Hú micsoda részletek! – mondtam Péternek, hiszen nem is tudtam, hogy mennyi mindenre oda kell figyelni ilyenkor.

https://www.babaverda.hu/inglesina-babakocsi

A konferencia végeztével egyből átküldtem a linket (https://www.babaverda.hu/inglesina-babakocsi)a feleségemnek, hogy ő is át tudja tanulmányozni. Mikor hazértem nagyon lelkes volt. Ő is utána olvasott, átnézte, amit küldtem neki. Megbeszéltük, hogy a hétvégén elmegyünk személyesen is megnézni, mert szerencsére szombaton is nyitva van az üzlet délután 3 óráig. Így is tettünk és talán mondanom sem kell, hogy egyből meg is vettük a babakocsit. Nagyon jó választás volt, roppant praktikus, minden funkcióját maximálisan ki tudjuk használni és azóta is megkönnyíti az életünket.

Ugye mire jó egy üzleti konferencia?