Nem várt “randi”, a végén mégis nagy boldogság

A hétvégét mással terveztem eltölteni, mint amivel (és akivel) kezdődött, de ma már tudom, lehetett volna sokkal rosszabb is… Itt nálunk már nagyon hideg kezd lenni, ezért egy csütörtöki napon bekapcsoltam a fűtést. Nagyjából péntek délutánig bírta is, de akkor bemondta az unalmast. Honnan jön ilyenkor fűtésszerelő? – tettem fel a kérdést, pont a munkaidő végén.

Azt hittem az egész hétvégém úgy ahogy van megy a levesbe (vagy rosszabb esetben a jövő hét közepéig fagyoskodni fogok), de szembejött a topvizgazfutesszerelo.hu.

Na ők aztán nem cicóznak!… Hibabejelentés gomb, két telefonszám rögtön a weboldal tetején, minden módon a rendelkezésünkre igyekeznek állni, és jöttek is, amint tudtak. Egy barátommal találkoztam volna, hogy felmelegítsük a régi emlékeket, de végül az sem maradt el, hogy felmelegíthessem a lakást is, amikor a megbeszélt program végén ide feljöttünk. Nagyon jól és gyorsan dolgozott ugyanis a szerelő, aki kiérkezett. Egy percig nem láttam rajta kétkedést, inkább azt, hogy már sokadszorra csinálja , aminek neki kellett a munkaterületté átvedlett lakásomban látnia. Nem is volt gondja befejezni még aznap.

És ugyanezt tudják hozni állítólag általános gázszerelés terén is (ha nem csak fűtésről van szó). Továbbá hívhatjuk őket vízcsövekkel való munkához, duguláselhárításhoz, csőtöréshez, stb. Ha bármilyen bonyolultabb készülék mondja fel az unalmast, vagy az azt kiszolgáló csőrendszer, a topvizgazfutesszerelo.hu segít! A fűtésszerelő mellett (ami szintén elég egyedi szakembertípus), van mondjuk még a csatornarendszerekhez értő emberük is! Küldik mindig, akit kell.

Nem viccelek, egy helyről, egy forrásból kihívhattok egy csapadékelvezetésre használt, de mondjuk bedugult csatornához szerelőt, meg mondjuk a wc kicseréléséhez. Ők rájöttek talán, hogy a házunk olyan értelemben is komplex rendszer, mint az autó: mindegy, hogy a féklámpa romlik el, vagy a kuplung, autószerelőt kell hívni. A fűtésszerelő azért csak az egyik szerelőtípus náluk tehát, mert rosszul járnának ha csak egy valamire koncentrálnának, és mi is rosszul járnánk, hogy a dugulástól a gázkazán elromlásának kezelésééig mindenféle külön elérhetőséget kéne őrizgetnünk valahol. A megfelelő szerelőhöz…

És mi van, ha valami, gáz és vizet is használó alrendszer megy tönkre? Na ezt mondom… Keressük őket, mert ők így egyben megoldják a problémánkat.

Egy kicsit visszatérve a randi témára: amikor az egyik randipartneremmel azt dumáltunk ki anno, hogy kell-e érteni a szerelési munkákhoz egy férfinak, nagyon hamar egyetértettünk abban, hogy kár lenne ilyenre pocsékolni az időt, meg a kreativitást, mert úgysem értünk majd hozzá olyan szinten, mint a profi szakember. Ők, ez a szóban forgó szerelőcsapat is úgy csinálnak meg mindent (vagy helyeznek üzembe új korában valamit), hogy az egy évtizedig biztos, hogy rendben lesz majd! (Új dolgok esetén simán több évtizedig is)

Ezt kell elvárni egy szerelőtől és tőlük el is lehet! Ne magunk babráljunk a fűtésrendszerrel a fűtésszerelő helyett! Adnak opciókat arra, hogy hogyan mérjük fel a probléma súlyát, jellegét, rengeteg hasznos leírással segítenek a weboldalukon, de végső soron az a lényeg, hogy a szerelő munkáját segítsük, ne mi akarjunk vitézkedni! Ha nem melegszik fel a radiátor, vagy csak az egyik lép működésbe, egy másik pedig nem, a leírásukból sejthetjük majd, mi lesz a probléma. De a segítés és közreműködés szándékával ismertessük ezt a dolgot előre azzal, aki gyorsan kapcsolatba lép majd velük, nyúlni viszont ne nyúljunk hozzá. A fűtésszerelő náluk pont úgy mindent megold, mint az összes többi szerelőjük. Ez már saját tapasztalat…