Segíteni akartam, de egy kis bajt is okoztam

Egy ismerősömnek már évek óta a fejében van egy saját vállalkozás ötlete. Pár hónappal ezelőtt jött el az idő, hogy elkezdje megalapozni, aminek az első lépése az (potenciális) üzleti kapcsolatok kiépítése volt. Emiatt pedig tárgyalásokon vett részt.

Erről azért tudom, mert a segítségemet kérte. Mivel kommunikáció és médiatudomány szakon diplomáztam, így megkért, hogy segítsek neki egy kicsit, és készítsem fel az üzleti tárgyalásokra. Igyekeztem neki segíteni, többek között hasznos tárgyalási és érvelési technikákkal.

De sajnos, hoztam a formám. Tudni kell, hogy ritkán vagyok kétbalkezes, de akkor viszont nagyon. Így volt ez most is. Töltőre szerettem volna rakni a laptopját, mert merülőben volt, aztán ahogy bedugtam, egyszer csak puff. Kikapcsolt, utána pedig se kép, se hang. Nem csinált semmit. Az ismerősöm csak nevetett, egyáltalán nem volt ideges, de nem győztem bocsánatot kérni. Mondtam is neki, hogy tudok egy jó szervizt, egy ismerősöm ajánlotta. Nevezetesen a pcmentor szervizét. És természetesen magamra vállaltam a szervizelés költségeit.

Bár személyes tapasztalatai nincsenek, de innen-onnan sok jót hallott róluk. Nem csak a szakértelmükről; azt mondta, nagyon korrektek és kedvesek. Ja, és azt is mondta, hogy zárlatossá tettem a laptopot, úgyhogy készüljek fel, hogy alaplap javítás lesz a dologból.

Hát, mit volt mit tenni, felkerestem ezt az oldalt, miután hazaértem. Több hibát is felsorolnak, amik miatt az alaplap javítására van szükség, és ezek közül konkrétan három olyan van, ami a saját hibánkból történhet. És hát az egyik pont a töltő rossz helyre való bedugása. De kerülni kell, hogy folyadék kerüljön a laptopba/gépbe, mert akkor jó eséllyel szintén alaplap javítás lesz a vége, illetve az is fontos, hogy soha ne próbáljuk meg otthon, magunknak kitisztítani a számítógépet, mert olyan bajt okozhatunk, ami szintén ehhez vezet.

Kicsit meglepődtem, amikor megláttam a honlapon az árakat, miszerint 40.000 forintba kerül egy ilyen jellegű javítás. Na de, nem azért voltam meglepett, mert nagyon soknak találtam, sőt, éppen ellenkezőleg. Innen-onnan voltak információim egy ilyen probléma megoldásáról, és kivétel nélkül magasabb összegeket hallottam. Jó, nyilván ez több mindentől is függhet, gondolom, de a lényeg az, hogy én nagyon elégedett voltam ezzel.

A javítással lehet, hogy néhány nap alatt elkészülnek, de maximum 20 munkanap alatt befejezik a munkát. Nyilván ez függ attól is, hogy az új alaplap mikor érkezik meg.

Ami miatt végül a pcmentor mellett döntöttem – persze az ajánláson túl -, az egy bizonyos plusz szolgáltatás volt, ami, mondhatni, a javítás mellé jár.

Minden esetben, amikor szervizelésre adnak be hozzájuk egy laptopot, teljesen átvizsgálják azt, és a már korábban említett tisztítást, amit ugye szakértő kezekre kell bízni, is elvégzik ingyen. Máskülönben tízezrekbe kerül.