Szelfi automata adta meg a céges csapatépítő alaphangulatát

Az üzleti élet meghatározói a meetingek, egyeztetések, stratégiaépítés, a feladatkiosztás és a határidők pontos betartása. A rendszeres üzleti megbeszélések pedig a munkamegosztás vázát adják. Ez azonban mindenkiben előbb-utóbb stresszt okoz. Én pedig nem szeretném, ha a munkavállalóim utálnának bejárni dolgozni. A kiégés a legjobb munkaerő kapacitásait is elpusztítja. Legyen valaki akármilyen tehetséges és jó szakember, amennyiben nem szereti, amit csinál, nem fog jól teljesíteni. Nincs annál rosszabb, mint amikor egy dolgozó gyomorgörccsel, kedvtelenül lép be az irodába reggelenként. Nem szeretném, hogy a cégem ilyen hely legyen.

Így nagyon fontosnak tartom, hogy minden évben legalább kétszer csapatépítőt rendezzünk, ahol kiereszthetik a fáradt gőzt. Ami csak kikapcsolódásról szól és semmiképpen sem a munkáról. Másrészt örömmel ismerem meg jobban a dolgozókat és fontosnak tartom, hogy ők is közelebb kerüljenek egymáshoz. Hiszen egy munkavállaló nem csak dolgozó, hanem egy ember, saját történettel.

Egy nem mindennapi csapatépítő tervezése

Az idei tavaszi csapatépítő hangulatát még különlegesebbé szerettem volna tenni. Ezért egy rendezvényszervező barátomhoz fordultam és megbeszélésre invitáltam. Szandinak mindig olyan jó ötletei vannak, biztos voltam benne, hogy ez most sem lesz másként. Az üzleti megbeszélésünknek már az első percében éreztem, hogy ez most egy igazán felejthetetlen rendezvény lesz.

Ugyanis Szandi bedobta az ötletet, hogy mi lenne, ha szelfi automata bérlésében gondolkodnánk. Hiszen innen nem csak a gépet bérelhetjük ki, de a cég leveszi a fényképezés összes terhét a vállunkról. Mondanom sem kell, fotósra sincs szükség, a fotósarok és a kiegészítők pedig benne vannak a bérlés árában. Ahogy megismerkedtem a szelfi automata lehetőségével, már tudtam, hogy ezt a kollégáim is imádni fogják (tudatosan használom ezt a kifejezést, ugyanis az alá-fölé rendeltségben nem hiszek) és örömmel készítenek majd jobbnál jobb fotókat magukról.

Ahogy Szandi megosztotta velem, a szelfi automata egy olyan szerkentyű, amely fényképezőgép, tükörreflexes vaku és fotónyomtató is egyben. Így az elkészült képek rögtön kézhez is vehetőek, korlátlan számú piktúra készíthető. Egy adott képről azonban csak egy lenyomat készül. Szakember nem szükséges a használatához, hiszen csak beállítjuk a gépet és lövi is a jobbnál jobb szelfiket rólunk. A vakunak köszönhetően a minőségre sem lehet panasz, hiszen abban az esetben is jó fotókat készít, ha például nem áll rendelkezésre elegendő fény. Aztán pedig az elkészült képeket kinyomtatja, így máris megnézhetjük, hogyan sikerültek. Egy ilyen kis berendezés biztosan feldobja majd a csapatépítő hangulatát, hiszen a legjobb pillanatokat érdemes megörökíteni, ha pedig ilyen mókás formában tehetjük ezt meg, az garantáltan vidám perceket okoz majd.

szelfi automata

A szolgáltatásnak hála az elkészült képeket a gép digitálisan is tárolja, így megkaphatjuk őket ilyen formában is, többféle felbontásban. A szolgáltató cég segít a megosztásban is. Ez nagyon hasznos, hiszen manapság mindenki megosztja a kedvenc képeit a közösségi médiában. A cégünk oldalára én is fel fogok tölteni pár (vállalható) képet, hogy reális képet kaphassanak a megrendelőim a cég arculatáról. Ami emberközeli, az mindig nyerő. Szeretném, ha közelebbről megismernék a csapatomat. Persze tényleg csak olyan képeket teszek majd ki, amelyek megosztásához hozzájárulnak majd és senki számára nem okoznak majd kellemetlen perceket, senkinek nem kell majd magyarázkodni miattuk.

Ilyen egy szelfi automata

De hogy tovább fokozza az izgalmakat, Szandi megerősítette, hogy nem csak egy szelfi automata bérlése szerepel a csomagban, hiszen hátteret és vicces kiegészítőket is választhatunk. Az alap fehér háttér benne van az árban, ha pedig különlegesebbre vágyunk, további hátterek közül is választhatunk felár ellenében. Itt virágos, bulizós, téglás, fával kirakott vagy éppen tűzijátékos és kockás hátteret is találhatunk. Az eseménytől is függ, melyiket érdemes választani. Én az aranyló flitteresre voksolok, kiválóan illik a csapatépítő tematikájához. Engem megvettek vele. Ahogy már említettem, az esemény résztvevői korlátlan számú képeket készíthetnek a szolgáltatás időtartama alatt – ami 4-6-8 óra, de igény esetén több is lehet – és haza is vihetik őket.

A fotósarok berendezéséhez pedig 3×3 méteres szabad területnek kell rendelkezésre állnia, de a csapatépítő helyszínén szerencsére bőven lesz ennyi hely. Úgy gondolom, a csapatépítő teljes időtartamára megrendelem a szelfi automatát, hiszen épp az éjszakai mulatozás alkalmával készülnek majd el a legütősebb képek. A korábbi évek tapasztalatai alapján legalábbis éjfél után engedi el magát mindenki igazán.

A befektetés, mely garantáltan megtérül

A szelfi automata még inkább személyre szabja a csapatépítőt, hiszen a fotókhoz layout is választható, melyen szerepel a cégünk logója, az esemény helyszíne és dátuma, igény esetén keret. Így biztos, hogy mindig emlékezni fogunk ezekre a pillanatokra és be tudjuk majd lőni a dátumot 40 év múlva is. Már csak annyi kérdésem volt Szandihoz, hogy mégis mennyibe fog ez kerülni. Mintegy 4 órás időtartamra 79.000 Ft, ami az időtartam növekedésével arányosan nő. Ahogy mondtam, azt tervezem, hogy legalább 8 órára bérlem majd a szelfi automata szolgáltatást, ami így 119.000 Ft-ra fog rúgni, minden további óra pedig 13.000 Ft.

Ennyi maximálisan megéri a munkavállalóim szórakoztatásáért, megérdemlik az egész éves munkájukért, a lojalitásukért és a kitartásukért. Hiszen nélkülük nem haladna a cég sem, ők teszik azzá, ami. Nem véletlenül alkalmazom már a nagy részüket több, mint húsz éve. Óriási hálával tartozom nekik és soha nem tudom majd eléggé megköszönni nekik, hogy nekem dolgoznak.

Lelkesen és izgatottan rendeltem tehát meg a szelfi automata szolgáltatást. Tudtam, hogy ez nagyot fog ütni. Tudtam, hogy ez majd felpezsdíti a hangulatot. Szandinak mindig olyan jó ötletei vannak. Nem véletlenül ő a rendezvényszervezőm immáron 20 éve. Még az esküvőmet is ő szervezte annak idején! Egy csapatépítő pedig tényleg nagyon fontos egy cég életében, soha nem spórolnék rajta. Egyébként is, ahogy már említettem, csak évente kétszer jutunk el, adjuk meg a módját, rúgjunk ki a hámból!

Kezdődhet a buli!

Szerintem én jobban vártam az eseményt, mint a többiek. Persze ők nem tudtak róla, milyen meglepetés vár rájuk a szelfi automata által. De amikor megérkeztünk a helyszínre és meglátták az egyik sarokban, ahogy hívogatóan állt ott “a” gép elrendezve a fotósarokban, máris gyermeki lelkesedéssel vetették bele magukat a fotózásba. A kiegészítők láttán pedig még inkább “elszabadult a pokol”. Szinte alig tudtam őket rávenni más programokra. Pedig volt még meglepetés a tarsolyomban jócskán. Egyedül a pezsgőzéssel tudtam őket leválasztani a szelfi automatáról és a szelfik készítéséről. Mondanom sem kell, igazán mókás képek születtek, bár abban nem vagyok biztos, hogy a képek közül akár csak egyet is fel fogok tudni használni. Hiszen nem éppen születtek olyan képek, melyek illenének a cég arculatába. Akárhogy is, a csapatépítő életre szóló élményt nyújtott mindenki számára, biztos vagyok benne, hogy még sokáig fogjuk emlegetni.